Waar plaats je keuken inbouwspots?

In de keuken ben je bezig met het snijden van groenten en fruit, het klaarmaken van maaltijden en misschien is het voor jou ook wel een plek om lekker even te zitten met een ontbijtje of een kopje koffie. Deze taken kunnen niet zonder goede verlichting worden uitgevoerd.

Vooral in de winter is het buiten nog donker terwijl je je ontbijt klaarmaakt, en ’s avonds wanneer je bezig gaat voor het diner moeten de lampen ook al weer aan. Een geschikte en milieuvriendelijke vorm van verlichting om te gebruiken is inbouwspots. Maar waar plaats je deze inbouwspots precies in de keuken?

inbouwspots keuken

inbouwspots in het plafond

Een goede basis voor een verlichte kamer is het plaatsen van inbouwspots in het plafond van de keuken. Zo heb je een goede basisverlichting, waarmee je zorgt voor een helder verlichte ruimte zonder rare schaduwen. Je creëert deze verlichting door één felle inbouwspots in het midden van de ruimte te plaatsen, of meerdere inbouwspots op een gelijke afstand van elkaar.

inbouwspots voor bij het koken

Wanneer je bezig bent met snijden en bakken, heb je natuurlijk een beetje extra licht nodig om alles goed te kunnen zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inbouwspots in de muren boven het aanrecht en het fornuis, of onder de keukenkastjes. Eventueel kun je gebruik maken van inbouwspots met draaibare armatuur, zodat je het licht kunt draaien naar de plek waar je bezig bent.

Extra sfeerverlichting in de keuken

En wat is er nu fijner dan een beetje sfeerverlichting tijdens het koken? Door hier en daar in de keuken, bijvoorbeeld onder of in de kastjes, wat kleine inbouwspots te plaatsen of gebruik te maken van led strips, bereik je al snel het gewenste resultaat. Ook kun je gebruik maken van dimbare inbouwspots: een lagere lichtintensiteit zorgt al sneller voor een sfeervolle omgeving. Zo kun je lekker gaan koken in stijl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *